Loading...
  • Bouwcare Benelux bouwen met EPS, piepschuim, tempex

BOUWEN MET EPS

U bevindt zich hier::/BOUWEN MET EPS
BOUWEN MET EPS2017-02-04T13:31:32+00:00

Wat betekent het bouwen met het EPS systeem voor u?

Geëxpandeerd polystyreen of kortweg EPS kennen we vooral van het gebruik als isolatiemateriaal in vloeren, gevels en daken. In de civiele sector wordt EPS gebruikt als lichtgewicht fundering voor (spoor)wegen en sportvelden. Airpop® is de nieuwe Europese benaming voor EPS.

EPS/Airpop®, in de volksmond ook wel tempex of piepschuim genoemd, is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof. Bouwcare Benelux bouwt met dit materiaal bijzonder efficiënt, gebruiksvriendelijk en zeer energiezuinig. EPS/ Airpop® heeft als grote voordeel dat het in allerlei verschillende vormen toepasbaar is.

Snel bouwen

Met het bouwsysteem van EPS is het mogelijk om in relatief korte tijd uw nieuw- of aanbouw te realiseren. Bouwen met EPS is duurzaam en, in verhouding tot andere bouwmethoden, goedkoop. Aangezien energiebesparing en toepassing van duurzame energie een steeds belangrijkere rol speelt in nieuwbouw- en renovatieprojecten, is EPS als bouwmateriaal een goede keus!

Bouwen met EPS betekent dat we zeer licht kunnen bouwen waardoor er minder kosten gemaakt worden voor de fundering van een gebouw. Met de traditionele afmetingen van een gevel worden Rc waardes behaald die meer dan 2 tot 4 keer beter zijn dan de eisen van het bouwbesluit.

Isolatie

Een woning die geheel uit EPS opgetrokken is heeft per definitie een hoge isolatiewaarde. Bij toepassing van glas en kozijnen met eveneens een hoge isolatiewaarde en warmterugwinning op de ventilatielucht, is slechts weinig warmtetoevoer nodig. Daarnaast biedt een woning uit EPS voldoende comfort en veiligheid. Alle benodigde technische proeven zoals thermo-grafische proeven, proeven t.b.v. de brandveiligheid, constructieve veiligheid en veilige installatietechniek zijn met succes uitgevoerd. EPS Bouw is ervaren in het bouwen van EPS woningen.

Vakmanschap

Hoewel het materiaal makkelijk en snel te verwerken is, is de kwaliteit van het eindproduct afhankelijk van de vakmanschap waarmee het verwerkt is. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen die het bouwsysteem u biedt, informeren wij u graag over de diverse mogelijkheden.

Gefabriceerd bouwen

Met EPS is het mogelijk volledig geprefabriceerd te bouwen. De voorbereidingen gebeuren in de werkplaats waardoor de bouwtijd op locatie kort zal zijn.

EPS is een licht en makkelijk materiaal om mee te werken, zodat relatief grote vlakken tegelijk geplaatst kunnen worden. Doordat EPS in alle gewenste vormen gesneden kan worden, is het in veel bouwstijlen toepasbaar.

Alle voordelen van EPS op een rij:

Licht van gewicht
Hoog blijvende isolatiewaarde
Vochtbestendig
Sterk
Eenvoudig en snel te verwerken
Altijd in brandveilige SE-kwaliteit
Drukvast, vormvast, stootvast en uitstekend beloopbaar
Lange levensduur
EPS vormt geen voedingsbodem voor planten, grassen en mossen
EPS is rotvrij en schimmelbestendig
EPS degenereert niet onder invloed van natuurlijke oorzaken
EPS is bestand tegen UV-straling
EPS heeft een goede chemische resistentie tegen niet-aardoliederivaten
Geen vrijkomende vezels
Geen vrijkomende emissies
Geen stofhinder bij verwerking
Geen irritatie van huid, ogen en longen
Geen beschermende hulpmiddelen noodzakelijk bij verwerking
Geen radioactieve straling
Geen schimmelvorming
Biologisch neutraal
Geen negatieve werking op levend organisme
Minimale inzet van grondstoffen
Milieuverantwoorde grondstoffen
Vrij van (H)CFK
Lage productie-energie
Volledig recyclebaar
Duurzaam
Bespaart energie en vermindert CO2-uitstoot
Prijstechnisch concurrerend

Voor meer informatie over het bouwen met EPS, de voordelen, het milieu en energiebesparingen wordt verwezen naar de brochure “EPS en het milieu”.

De informatie in deze brochure is een samenvatting van diverse publicaties van Stybenex, de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van EPS®-Bouwproducten.

Bouwcare Benelux bouwen met EPS, piepschuim, tempex
Offerte aanvragen

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de offerte-aanvraag door te nemen.
Offerte aanvragen